you are a badass mamma sijoittaa
kirjat

You are a Badass! -kirja joka kosketti

Yksi black fridayn ostoksistani oli kolmen kuukauden kuuntelujakso Bookbeatiin. Taapero arjessa kirjojen lukeminen on vähän niin ja näin, mutta äänikirjojen pariin olen taas pitkän ajan jälkeen saanut itseni aktivoitua. Viimeisin kuuntelemani kirja oli niin vaikuttava, että halusin jakaa sen teillekin. Sen nimi on You are a badass, kirjoittajana Jen Sincero. Kirja oli täynnä hyviä vinkkejä, ehkä vähän jenkkityyliinkin, mutta tarjoiltuna hyvillä tarinoilla ne oikeasti upposivat.

Kirja tarjosi sopivassa suhteessa ymmärrystä siitä, miksi olen sellainen kuin olen, tarjoaa potkun pyllylle ja saa muuttamaan asioita joihin ei olla tyytyväisiä. Vaikka se kuulostaakin kliseiseltä, kirja sai minut ajattelemaan itseäni ja asioita ympärilläni joista en pidä, ja millainen haluan olla. Aloin jollakin tavalla tiedostamaan itseäni enemmän. Kirjassa puhuttiin paljon heittäytymisestä elämään ja päästämään irti asioista, joita ei voi hallita. Kun päästää irti, unohtaa haaveiden edessä olevat pelot ja uskomukset, on hyvien asioiden aika.

you are a badass mamma sijoittaa

Mitä you are a badass -kirjasta jäi päällimmäisenä mieleen?

  • Kiitollisuus – Kirjassa painotettiin kiitollisuutta ja niiden asioiden löytämistä elämässä mistä on kiitollinen. Liian usein huomaan vaipuvani negailemaan ja tuollaisesta negatiivisuuden kierteestä on todella vaikea päästä pois. Kirjassa kehotettiinkin miettimään kerran päivässä asioita, mistä on kiitollinen ja tämän olenkin pyrkinyt toteuttamaan.
  • Elä hetkessä – Yllättävän vaikeaa, vaikka ajatuksena tuntuukin helpolta. Huomaan välillä ajattelevani kauas tulevaisuuteen, eikä siinäkään ole mitään pahaa, mutta samalla jos keskitymme vain haaveilemaan paljon jää huomaamatta.
  • Päätöksien tekeminen – Hah, kuulostaapa helpolta. Mutta tämä on minulle välillä todella vaikeaa. Ja tämä korostuu yksinkertaisten asioiden kohdalla. Saatan pohtia esimerkiksi kumpi majoituskohde on meille parempi monta päivää, vaikkei niissä loppujen lopuksi ole juuri mitään eroa. Lopettamalla jahkailun ja tekemällä päätöksen vapautuu todella paljon aivokapasiteettia esimerkiksi tuohon hetkessä elämiseen.
  • Et voi hallita kaikkea – Vaikka osaan aika hyvin delegoida työelämässä, tuntuu tämä taito puuttuvan minulta suuren osan ajasta vapaa-ajalla. Varsinkin kodinpyörityksessä meillä naisilla on varmasti tietynlaiset tavat ja haluisimme että kaikki toimivat juuri niinkuin haluamme, koska se minun tapani pyyhkiä pölyjä nyt vaan sattuu olemaan paras. Mutta mitä se minulta on pois jos mieheni valmistaa pastan eri tavalla kuin minä?
  • Kuvittele tavoitteesi – mitä ikinä tavoitteletkin, kuvittele se ja toistele sitä itsellesi. Kun haluat tarpeeksi tavoitettasi, alat lähestyä sitä kuin huomaamatta ja tekosi alkavat tukea sitä. Kun uskot vahvasti siihen mitä haluat, sinulla on mahdollisuus saavuttaa se. Suora lainaus kirjasta: ”Jos haluat alkaa elää elämää, jota et ole vielä koskaan elänyt, sinun täytyy ryhtyä tekemään asioita, joita et ole vielä koskaan tehnyt.”
  • Hankkiudu ihmisten seuraan joilta voit oppia – On olemassa valmentajia, niitä ihmisiä jotka koutsaavat toisia ihmisiä parempiin tuloksiin. Kuten huippu-urheilijoilla on joku joka valmentaa heitä parempiin tuloksiin, ei meidänkään pitäisi sulkea pois mahdollisuutta ottaa itselleen valmentaja tai mentori, jolta voimme oppia tai joka voi auttaa meitä ylittämään itsemme.

Oivalluksia kirjan kautta

Hyvät asiat ja upea elämä ovat ihmisille eri asioita. Toiselle tämä saattaa olla oman henkisen olon parantamista, joka saadaan kun pystytään luopumaan kaikkien asioiden hallinnasta. Toinen haluaa tienata niin paljon rahaa ettei töissä käyminen enää tule tarpeen tai että voi ostaa uusimman auton. Minulle Jen Sinceron You are a Badass -kirja avasi asioita, mitä minä haluan olla ja erityisesti millainen haluan olla. Jos sinäkin haluat tutkia itseäsi ja ehkä oppia asian tai pari, niin suosittelen lämpimästi tätä kirjaa.

Mitä sinä luit viimeksi? Kerro kommentteihin kirjasuosituksesi!

PS.  Muista seurata blogia BloglovinissaFacebookissa ja tietty myös Instagramissa!

-Emmi

Lue myös edellinen postaus: Upea työhistoriani

Saatat myös pitää...

Vastaa